Vuoden Kaunein Sormus on Häät.fin ja I love me -messujen yhdessä järjestämä kilpailu, ja vuonna 2015 kisa järjestettiin jo kahdeksannen kerran. Kilpailu tavoite on tuoda suomalaisen korumuotoilun uusia kykyjä sekä vanhoja konkareita koko kansan tietoisuuteen.

Kilpailu kasvattaa suosiotaan vuosi vuodelta

Kilpailun myötä korualan suunnittelijat saavat näkyvyyttä työlleen muun muassa messuilla, painetuissa ja sähköisissä medioissa sekä sosiaalisessa mediassa. Joka vuosi kilpailuun on osallistunut yhä enemmän suunnittelijoita ja yleisön kiinnostus on kasvanut. Vuonna 2015 kilpailuun ilmoitettiin yhteensä 82 sormusta (2014: 67) ja yleisöääniä annettiin yhteensä 9.827 (2014: 5.380).

Vuoden 2015 voittaja on Lauri Enon Pitsi

Lahtelaisen Hieno Jewelin Lauri Enon suunnittelema valkokultainen Pitsi-sormus voitti finaalin selvällä erolla seuraaviin ehdokkaisiin keräten kolmanneksen kaikista yleisön antamista äänistä. Voittaja julkaistiin Häät.fi-sivustolla ja muissa medioissa 25.11.2015. Eno saa maineen ja kunnian lisäksi 3000 euron stipendin, jonka lahjoittaa Suomen Messusäätiö. Hänellä on myös oikeus käyttää Vuoden Kaunein Sormus 2015 -tunnusta Pitsi-sormuksen markkinoinnissa.

>>Lue lisää Lauri Enon suunnittelemasta Pitsi-sormuksesta Häät.fissä

Finalistien valinta

Järjestäjien kutsuma raati valitsi kilpailuun ilmoitettujen 82 sormuksen joukosta yleisöäänestykseen 10 finalistisormusta syyskuussa 2015. Raatiin kuuluivat tänä vuonna laulaja ja lauluntekijä Jenni Vartiainen, Vuoden nuori suunnittelija 2014 Piia Emilia, päätoimittaja Sari Yli-Salomäki (Häät-lehti ja Häät.fi), yksikön johtaja Essi Pullinen (Lahden ammattikorkeakoulu, Muotoilu- ja taideinstituutti), toimitusjohtaja Henrik Kihlman (Suomen kultaseppien liitto) ja tiedottaja Antti Karjunen (Messukeskus).

Yhteistyötä LAMKn kanssa vuonna 2015

Kilpailun myötä myös opiskelijat pääsivät testaamaan ja tuomaan esille taitojaan. Uuden logon kilpailulle suunnittelivat Lahden ammattikorkeakoulun Muotoilu- ja taideinstituutin opiskelijat. Kuvat finalistisormuksista otti Ninni Vidgren ja I love me -messuilla nähdyn osaston suunnitteli ja toteutti Janita Isotalo Lahden ammattikorkeakoulun Muotoilu- ja taideinstituutista. I love me -messuilla vieraili yli 50.000 kävijää lokakuussa 2015.

Edellisvuosien voittajia

2014 Annette Tillander Fanny Rose
Kilpailun voitto oli tärkeä tunnustus omaleimaisesta ja jäljittelemättömästä suunnittelutyylistä tunnetulle korusuunnittelijalle.

2013 Carina Blomqvist Eden
Voiton jälkeen Carina Blomqvist myi koko suunnittelemansa Eden-sarjan oikeudet Lumoavalle.

2012 Olli Johan Lindroos Lumi
Lumi-sormus on kasvanut voittonsa jälkeen menestyksekkääksi tuoteperheeksi. Syksyllä 2015 Lumi-sarja kasvoi edelleen vaaleanpunaisella kivellä koristetulla Lumi Roosa nauha -sormuksella.

Lue lisää Mainostajalle.Haat.fi-sivustolla
Millainen on vuodelle 2016 häitään suunnitteleva morsiuspari?

Joulukuussa tietoa vihkisormuksista etsitään netissä vilkkaasti
Miten tavoitat 30-vuotiaat suomalaiset keskellä heidän elämänsä tähtihetkiä?

Email to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn